Foxer verkkokauppa

Verkkokauppa – Foxer Paragliding

Varjoliitokoulun sivuston yhteydessä saimme toimeksiannon suunnitella ja toteuttaa, jatkona edelliselle sivustolle, Foxer Paragliding- verkkokaupan varjoliitotuotteille. Verkkokauppa on nyt perustettu ja julkaistu. Kaupasta löytyy harrastajille niin liitimiä, moottoreita, kuin tarvikkeitakin. Foxer Paragliding maahantuo ja myy seuraavien toimittajien tuotteita: U-Turn, Triple Seven, Paramania, Yooda ja Air Conception.

U-Turn_logo-300x300  Paramania-logo-150x150  Air_Conception-logo-300x300  Yooda-logo-300x300  777-gliders-logo-300x300

Verkkokaupan ulkoasu

Ulkoasu haluttiin pitää yhteneväisenä varjoliitokoulun sivuston kanssa, joten tässä hyödynnettiin paljolti aiemmin tehtyjä elementtejä. Yhtenäisen ulkoasun kautta saatiin sivustot toimimaan upeasti yhteen.

Tekninen toteutus – woocommerce verkkokauppa

Loimme verkkokauppaan tarvittavat osastot tuotteineen. Tuotetietojen suomentamisen sovimme jätettävän työn ulkopuolelle, näitä asiakas suomentaa myöhemmin pikkuhiljaa. Tuotteista tehtiin niinkutsuttuja muunnelmatuotteita, jotka on asiakasystävällisempiä; yhden tuotteen takaa löytyy väri- ja kokovaihtoehdot, joista asiakas voi valita itselleen halutut vaihtoehdot. Moottoreiden kohdalla vaihtoehtoja tulikin hieman enemmän, pudotusvalikoista voi valita lisäherkkuja näin halutessaan.

Maksutavat

Maksutavoiksi verkkokaupassa määritettiin kolme vaihtoaehtoa: pankkisiirto (SEPA-maksu), lasku ja verkkopankki. Verkkopankkipainikkeet mahdollistavat asiakkaan maksaa ostoksensa suoraan omasta verkkopankistaan. Tässä projektissa maksupainikkeet otettiin Paytraililta.

Mainokset

Toimeksiantoon liitettiin myös Air Conceptionin moottoreita esittelevät mainokset, jotka suomensimme ja muokkasimme vastaamaan moottoritoimittajan omaa verkkomainosta. Näistä teimme asiakkaan hinnoilla ja yhteystiedoilla olevat PDF-tiedostot. Mainoksia tuli kaksi, toisen sivumääräksi tuli seitsemän, toisen kuusi.

RE-Design-Air_Conception-mainos       RE-Design-Air_Conception-mainos2

Pistäydy katselemaan, verkkokauppa löytyy osoitteesta www.varjoliitokauppa.fi

 

Tarvitsetko verkkokaupan?

Mikäli olet ajatellut verkkokaupan perustamista, tai tiedät jonkun joka on aikeissa perustaa sellaisen ja tarvitsette apua, pyytäkää meiltä rohkeasti tarjous, me autamme asian etenemisessä. Verkkokauppaa perustettaessa on hyvä miettiä seuraavat asiat:

Verkko-osoite (domain)

Kauppaa varten tarvitset domainin, eli verkko-osoitteen. (vapaina olevia verkkotunnuksia voit hakea mm. meidän domain-haku -koneellamme täältä. Tarvittaessa autamme sinua domainin hankinnassa.

Mitä haluat myydä?

Sinulla tulisi olla kuva siitä mitä ja kenelle haluat myydä. Tuotteiden toimittajat tulee valita huolella ja varmistaa myytävien tuotteiden saatavuus. Verkkokaupan toteutusta varten on hyvä tehdä ennalta kattava suunnitelma toteutuksesta. Tuotteiden osalta tulee suunnitella mm. miten tuotteet esitetään verkkokaupassa. Mitä niistä halutaan kertoa, valita kuvat tuotteille ja pohtia valmiiksi tuoteryhmät joihin tuotteet jaetaan.

Maksuvaihtoehdot

Verkkokauppoihin on paljon erilaisia maksutapoja joihin on hyvä tutustua etukäteen. Osan saa kauppaan ilman kustannuksia, kun taas esim. verkkomaksupainikkeista tulee tehdä erillinen, maksullinen sopimus.

Näkyvyys / Markkinointi

Kaupan valmistuttua on toivottavaa löytää sinne asiakkaita, kannattaa miettiä myös tämä puoli kuntoon. Meiltä tilatuille verkkokaupoille ja kotisivuille tehdään hakukoneoptimointi, mutta löytääksesi asiakkaita tulee kauppaa usein mainostaa jotenkin, joko maksullisia kanavia käyttäen tai puskaradioon luottaen.

Tilaus-toimitus -vaiheet

Kun kauppa on valmis ja saat tuotetilauksen; miten tilaus käsitellään ja miten tavaroiden toimitus etenee? Osa tuotteista voidaan noutaa halutessasi toimipisteestäsi, mutta usein verkkokaupoista saa kotiinkuljetuksen. Kotiinkuljetuksille on olemassa useita vaihtoehtoja joihin kannattaa tutustua ja miettiä itselleen sopivin toteutus. Joissain tapauksissa tuotteet saattavat myös palautua joten tämä toimitusketju on hyvä miettiä myös toiseen suuntaan.

Scroll to top